Монтаж на термопомпи

Монтаж на термопомпа

Свържете се с нас за безплатна консултация

ТОЧНО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ СЛЕД КАТО СЕ ЗАПОЗНАМ С ВАШИТЕ НУЖДИ!

Какво включва безплатната консултация?
 1. Идваме на място, за да проведем подробен преглед на жилището ви. Първата консултация може да се осъществи и по телефона, за да ви попитаме за нуждите и бюджета ви.
 2. След като извършим огледа, ще ви запознаем с различните опции за енергийни източници и ще ви предложим този, който най-добре отговаря на вашите нужди.
 3. Ние ще ви препоръчаме уреди, които са оптимални за вас и ще ви помогнем да изберете тези, които ще ви донесат най-голяма полза.
 4. След като определим вашите нужди, ще ви представим прогнозни сметки и ще ви обясним до колко ще можете да спестите. Ако е необходимо, ще определим и какви промени ще бъдат нужни в жилището ви, за да намалим разходите за енергия.
 5. Ще ви предложим оптималното местоположение на тръбите, ако такива са необходими, и ще ви помогнем да изберете подходящите радиатори, подово отопление, климатици или други начини за отопление. Винаги вземаме под внимание интериора на вашето жилище. Ще  ви предложим и устройства за отдалечен контрол на температурата, за да може да намалите разходите си.
 6. За вашата безопасност и сигурност ще препоръчаме система за безопасност и сигурност на отоплителната система. Ще отговорим на всички ваши въпроси преди и по време на монтажа, за да можете да се чувствате спокойни и информирани.
 7. Получавате детайлна оферта и проектно-договорна документация, за да вземете информирано решение. Ние ще се погрижим да имате оптимални сметки и да живеете в удобно, енергийно ефективно жилище.

Чудите се как функционират термопомпите?

Термопомпите са устройства, които използват енергията на околната среда, за да предоставят отопление и охлаждане на жилищни и комерсиални сгради. Те работят като прехвърлят топлината от едно място на друго, като използват технология на обратен цикъл на рефрижерацията.

Когато термопомпата се използва за отопление, тя извлича топлината от външната среда (въздух, вода или земя) и я прехвърля във вътрешното пространство на сградата. Когато се използва за охлаждане, термопомпата извлича топлината от вътрешното пространство на сградата и я изхвърля във външната среда.

Термопомпите използват компресор, който притежава две вентилни глави и вътрешна компресионна камера. Този компресор притежава фреоново (или друго) охлаждащо вещество, което е кръгова система, която преминава през външния топлообменник (което извлича топлината) и вътрешния топлообменник (което отделя топлината).

Термопомпите са ефективни, когато температурата на външната среда е между -5°C и 30°C. При температури по-ниски от -5°C, те не могат да доставят достатъчно топлина, за да загреят сградата, докато при температури по-високи от 30°C, те не могат да охладят сградата ефективно.

Преди да посетим дома ви, е хубаво да направим следните неща:

 1. Изберете подходящо място за монтажа на термопомпата. Трябва да бъде място, където има достатъчно пространство и добро вентилиране, и да бъде достъпно за електричество и вода.

 2. Проверете дали има достатъчно място за термопомпата и нейните тръби. Уверете се, че няма мебели или други предмети, които да препятстват монтажа на термопомпата.

 3. Осигурете достъп до електричество. Монтажниците на термопомпата ще имат нужда от достъп до електрически контакт за свързване на термопомпата.

 4. Осигурете достъп до вода. Монтажниците на термопомпата ще имат нужда от достъп до водопроводната система за свързване на термопомпата.

 5. Преместете всички ценности и предмети, които могат да бъдат повредени по време на монтажа на термопомпата.

 6. Подгответе се да отговорите на въпроси относно монтажа на термопомпата и да предоставите нужната информация за водопроводната система и електрическата мрежа.

 7. Уведомете монтажниците на термопомпата за всякакви специални изисквания, като например нуждата от допълнителни тръби или кабели.

Своевременната подготовка ще улесни работата на монтажниците на термопомпата и ще гарантира, че монтажът ще бъде извършен бързо и ефективно.

Инвестирайте в здравето си, спестете от сметките си за отопление и изпитайте комфорта на живот при перфектната температура през цялата година!

Niximo.bg - Виждате разликата!